FinD - Kazalo Tabele
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Standardi in predpisi > Tabele > Aktualne > Takse in tarife
 

Seznam tabel

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 4 (od skupaj 4)
Naslov Področje
Notarska tarifa Takse in tarife
Ta tarifa določa način vrednotenja in obračunavanja notarskih storitev. Po njej se vrednotijo notarske storitve, določene v Zakonu o notariatu.
Odvetniška tarifa Takse in tarife
Plačilo odvetniku za opravljeno storitev je sestavljeno iz plačila odvetniške nagrade in posebej določenih izdatkov. Nagrada se določi v eurih glede na vrednost predmeta odvetniške storitve, v nespremenljivih zneskih ali v razponu dveh nespremenljivih zneskov. Odmeri se po Tarifi.
Turistična taksa Takse in tarife
Turistična taksa je pristojbina za prenočevanje, s katero so zavezancem za plačilo v turističnem območju na voljo določene storitve in ugodnosti, ki se jim ob vsakokratnem koriščenju ne zaračunavajo posebej. Vlada Republike Slovenije lahko enkrat letno uskladi vrednost točke, na podlagi gibanja cen življenjskih potrebščin. Vrednost točke se določa v mesecu aprilu za prihodnje koledarsko leto. Višino turistične takse določa občina v razponu od 3 do 11 točk.
Upravne takse Takse in tarife
Upravne takse se plačujejo za dokumente in dejanja v upravnih in drugih javnopravnih zadevah pri upravnih organih, plačujejo pa se samo za tiste dokumente in dejanja, ki jih določa taksna tarifa Zakona o upravnih taksah (ZUT).
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Področja

< VsiTakse in tarife(4)