FinD - Kazalo Tabele
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Standardi in predpisi > Tabele > Aktualne > Davki
 

Seznam tabel

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 4 (od skupaj 4)
Naslov Področje
Davčne olajšave Davki
Davčna olajšava pomeni zmanjšanje letne davčne osnove zavezanca. Zmanjšanje se zavezancu prizna le za namene, ki so z zakonom opredeljeni, ter če so bila sredstva porabljena osebno za zavezanca v letu, za katero se dohodnina odmerja.
Davek na dediščine in darila Davki
Predmet obdavčitve je premoženje, ki ga fizična oseba prejme od fizične ali pravne osebe kot dediščino ali darilo in se ne šteje za dohodek po zakonu, ki ureja dohodnino. Predmet obdavčitve je tudi premoženje, ki ga pravna oseba prejme od pravne ali fizične osebe kot darilo ali dediščina, ki se ne šteje za dohodek po zakonu, ki ureja davek od dohodkov pravnih oseb.
Dohodninska lestvica Davki
Zneski neto letnih davčnih osnov se enkrat letno uskladijo s koeficientom rasti cen življenjskih potrebščin v Sloveniji za mesec november tekočega leta v primerjavi z mesecem novembrom prejšnjega leta, po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije; temu ustrezno se zneski dohodnine izračunajo. Zneske določi minister, pristojen za finance, najpozneje v decembru tekočega leta za naslednje leto.
Povprečna stopnja davkov in prispevkov na plače Davki
Za izračun pokojninske osnove se vzamejo plače oziroma osnove, od katerih so bili plačani prispevki, zmanjšane za davke in prispevke, ki se obračunavajo in plačujejo od plače po povprečni stopnji v Republiki Sloveniji. Višino povprečne stopnje prispevkov in davkov, veljavno v posameznem koledarskem letu, določi in objavi minister, pristojen za finance.
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Področja

< VsiDavki(4)