FinD - Novice - SID banka v pomoč slovenskim podjetjem tudi na afriških trgih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.11.2019

SID banka v pomoč slovenskim podjetjem tudi na afriških trgih

Ljubljana, 08. novembra (STA) - SID banka spremlja slovenska podjetja tudi na afriških trgih. Tako je konec oktobra odobrila 11,9 milijona evrov kredita ganski družbi Zoomlion Ghana, s tem pa je slovenskemu podjetju, gre za podjetje Farmtech iz Ljutomera, omogočila konkurenčen posel na afriškem trgu in znižala tveganje neplačila.

Farmtech je namreč z družbo Zoomlion Ghana sklenilo pogodbo za dobavo in montažo petih mobilnih sortirnih linij za ločevanje in predelavo trdnih odpadkov, so sporočili iz SID banke.

Sortirne linije bodo imele velik pozitiven vpliv na okolje, saj se bo zmanjšalo sežiganje v gospodinjstvih in odlaganje v okolico, organiziran odvoz in predelava pa bosta nadomestila dosedanje nenadzorovano ročno pobiranje in odvoz.

"SID banka je s financiranjem in zavarovanjem tako prispevala k povečanju obsega slovenskega izvoza v Gano, ki se sicer na letni ravni giblje pod 10 milijoni evrov. Z odobrenim kreditom ganskemu podjetju Zoomlion je Farmtechu omogočeno takojšnje plačilo po dobavi in s tem bistveno zmanjšano tveganje neplačila," so poudarili.

Podjetje bo tako še zanesljiveje vstopilo na afriški trg, kupec, Zoomlion, pa bo preko začetnega posla spoznal celotno proizvodno linijo Farmtecha, tudi na področju kmetijske tehnike, kar lahko slovenskemu izvozniku prinese nove priložnosti.

Upoštevajoč široko področje delovanja podjetja Zoomlion, ki ima 3000 zaposlenih in deluje v šestih afriških državah, se pogajanja nadaljujejo v smer nadaljnje širitve sodelovanja, tako z vidika nadaljnjega izvoza, saj trenutno v Gani deluje le pet slovenskih izvoznikov, kot tudi uvoza iz Gane, za kar je zainteresiranih nekaj slovenskih podjetij.

"SID banka si želi na ta način prispevati k cilju večje razpršitve slovenskega izvoza, ki je gonilna sila slovenske in gospodarske rasti oz. razvoja," so še poudarili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar