FinD - Novice - Nemčija septembra s padcem industrijske proizvodnje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.11.2019

Nemčija septembra s padcem industrijske proizvodnje

Frankfurt, 07. novembra (STA) - Nemčija je septembra zabeležila nadaljnje upadanje industrijske proizvodnje, ki je bilo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa nad pričakovanji. Potem ko se je avgusta na mesečni ravni okrepila za 0,4 odstotka, se je septembra skrčila za 0,6 odstotka, je danes objavil nemški statistični urad Destatis.

Analitiki so za september napovedovali, da se bo industrijska proizvodnja skrčila za 0,4 odstotka. Poročilo o industrijski proizvodnji sicer prihaja dan po presenetljivih podatkih, da so se industrijska naročila okrepila.

Kot ocenjujejo analitiki, so današnji podatki pokazali, da je bil optimizem prezgoden. Edina svetla točka med serijo slabih statistik je poročanju tujih agencij krepitev v gradbenem sektorju, kjer se je proizvodnja povečala za 1,8 odstotka.

Nemško gospodarstvo se je sicer v drugem četrtletju skrčilo za 0,1 odstotka, statistika za tretje četrtletje pa bo znana 14. novembra. Nemška vlada pričakuje, da se bo gospodarstvo v letošnjem letu okrepilo za 0,5 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar