FinD - Novice - Vlagatelji na evropskih borzah previdni
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.11.2019

Vlagatelji na evropskih borzah previdni

Frankfurt/London/Pariz, 06. novembra (STA) - Trgovanje na pomembnejših evropskih borzah se je danes začelo zadržano, vlagatelji so v pričakovanju novih vesti glede usode ameriško-kitajskega trgovinskega dogovora previdni.

Potem ko so v preteklih dneh odmevale novice o napredku v trgovinskih pogajanjih med ZDA in Kitajsko, novih vesti zdaj ni. Vlagatelji upajo, da bi lahko bil še ta mesec podpisan delnic sporazum o trgovinskih odnosih, kar je napovedal Washington, toda Peking želi v zameno za podpis umik ameriški carin na kitajski izvoz.

S podpisom sporazuma bi se končala 16-mesečna trgovinska vojna med državama, ki je povzročila upočasnitev rasti obeh gospodarstev.

Indeks najpomembnejših evropskih podjetij Eurostoxx 50 je trenutno na izhodiščni vrednosti. Na borzi v Londonu je osrednji indeks FTSE 100 0,21 odstotka nižje, indeks DAX 30 na borzi v Frankfurtu se je znižal za 0,07 odstotka, indeks CAC 40 pa za 0,04 odstotka.

Na večini azijskih borz so se tečaji delnic danes v povprečju znižali, je pa v Hongkongu osrednji indeks Hang Seng medtem znatno pridobil.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar