FinD - Novice - Poslovalnice Thomas Cooka v Veliki Britaniji v roke Hays Travel
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.10.2019

Poslovalnice Thomas Cooka v Veliki Britaniji v roke Hays Travel

London, 09. oktobra (STA) - Britanska potovalna agencija Hays Travel je sklenila dogovor o prevzemu vseh 555 poslovalnic propadlega potovalnega giganta Thomas Cook v Veliki Britaniji. Podjetje je ob tem že zaposlilo 421 nekdanjih zaposlenih v Thomas Cooku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Thomas Cook je bila zelo priljubljena znamka, ki je zaposlovala talentirane ljudi. Veselimo se sodelovanja s številnimi od njih," sta zapisala ustanovitelja Hays Travel, John in Irene Hays.

V skladu z dogovorom bo Hays Travel prevzel 555 poslovalnic Thomas Cooka po Veliki Britaniji in ponudil možnost zaposlitve številnim nekdanjim zaposlenim tega propadlega podjetja.

Britanska vlada je v ponedeljek končala obsežno operacijo, s katero je po propadu Thomas Cooka po 178 letih obstoja podjetja v domovino vrnila 140.000 njegovih strank, ki so ostali ujeti v tujini. Skupno je na počitnicah neprostovoljno obtičalo okoli 600.000 strank.

Brez dela je po vsem svetu brez dela ostalo 22.000 ljudi.

Medtem je Thomas Cook v Nemčiji po navedbah nemške tiskovne agencije dpa odpovedal vsa potovanja do konca leta. Potnikom so sporočili, da so počitnice odpovedane, tudi če so jih že delno ali v celoti plačali. "Zelo obžalujemo odpoved teh potovanj, a žal si njihove izvedbe ne moremo privoščiti," je dejala prva dama nemške veje podjetja Stefanie Berk.

V nemškem Thomas Cooku si sicer prizadevajo, da bi od 1. decembra znova lahko poslovali in bi z začetkom leta 2020 strankam znova lahko ponudili potovanja.

Ikonični britanski potovalni velikan Thomas Cook je stečaj razglasil pred dobrima dvema tednoma. Kot so tedaj sporočili iz družbe, jim kljub prizadevanjem ni uspelo pritegniti novih zasebnih vlagateljev.

Zlom Thomasa Cooka je hude izgube povzročil tudi v turističnih destinacijah, predvsem sredozemskih. Na udaru sta predvsem Španija in Grčija, kjer izpade prihodkov štejejo v več sto milijonih evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar