FinD - Novice - Vlada in zbornica s kodeksom za zmanjšanje uporabe plastike v gostinstvu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.10.2019

Vlada in zbornica s kodeksom za zmanjšanje uporabe plastike v gostinstvu

Ljubljana, 03. oktobra (STA) - Vlada je danes sklenila, da s Turistično gostinsko zbornico Slovenije sklene dogovor oz. kodeks o zmanjšanju uporabe plastičnega pribora v gostinskih dejavnostih. Gostinci, ki bodo pristopili h kodeksu, od 1. januarja 2020 gostom ne bodo ponujali iz plastike narejenih slamic, krožnikov, lončkov in jedilnega pribora.

Kot je vlada objavila na Twitterju, je kodeks prostovoljen. K njemu lahko pristopijo vsi gostinci, ki v okviru opravljanja gostinskih dejavnosti ponujajo plastični pribor v svojih obratih pri strežbi jedi in pijač svojim gostom.

"Gostinci, ki bodo pristopili k temu kodeksu, se prostovoljno zavezujejo, da v svojih gostinskih obratih od 1. januarja 2020 dalje gostom ne bodo ponujali naslednjih plastičnih izdelkov, in sicer plastičnih slamic, plastičnih krožnikov, plastičnih lončkov in plastičnega jedilnega pribora," so pojasnili na vladi, ki je za podpis kodeksa pooblastila ministra za okolje in prostor Simona Zajca.

Turistično gostinska zbornica Slovenije bo seznam tistih, ki bodo pristopili h kodeksu, objavila na svoji spletni strani.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar