FinD - Novice - Kohezijski resor začasno v roke Bratuškovi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.10.2019

Kohezijski resor začasno v roke Bratuškovi

Ljubljana, 03. oktobra (STA) - Vodenje kohezijskega resorja bo začasno prevzela infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek. Premier Marjan Šarec je o tem v sredo obvestil predsednika DZ Dejana Židana, so danes sporočili iz DZ.

Da Bratuškova začasno prevzame funkcijo ministrice brez resorja, pristojne za razvoj, strateške projekte in kohezijo, je predlagala Bratuškova, njenemu predlogu pa je sledil svet stranke SAB. Bratuškova bo tako začasno nasledila Iztoka Puriča, ki je pred časom odstopil iz osebnih razlogov, funkcija pa mu je uradno prenehala v torek, ko se je z odstopom seznanil tudi DZ.

Stranka SAB bo novega kandidata za ministra predlagala po sprejetju proračuna, o katerem bo DZ odločal konec novembra. V SAB namreč ocenjujejo, da "se noben resen in kredibilen kandidat za vodenje vladne službe zaradi možnosti nesprejetja proračuna noče izpostavljati kot kandidat za ministra vlade, ki utegne pasti tik po tem, ko bi bil potrjen za ministra".

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je že od nastopa aktualne vlade v domeni SAB. Sprva jo je vodil Marko Bandelli, ki je bil zaradi neprimerne komunikacije prisiljen odstopiti, odstop pa je iz osebnih razlogov podal tudi njegov naslednik Purič.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar