FinD - Novice - Znani bodo podatki o številu registriranih brezposelnih v septembru
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.10.2019

Znani bodo podatki o številu registriranih brezposelnih v septembru

Ljubljana, 03. oktobra (STA) - Zavod za zaposlovanje bo danes objavil podrobne podatke o stanju na trgu dela v septembru. Avgusta je bilo registriranih 71.544 brezposelnih, kar je bilo 0,4 odstotka manj kot julija in 5,8 odstotka manj kot avgusta lani. Septembra je sicer število registriranih brezposelnih na zavodu že upadlo pod 70.000.

Na Zavodu RS za zaposlovanje je bilo 20. septembra 69.988 prijavljenih iskalcev zaposlitve, so takrat sporočili z ministrstva za delo. Več kot polovica med njimi je bila dolgotrajno brezposelnih - v avgustu je bilo takih 52,8 odstotka.

Upadanje števila registriranih brezposelnih je po oceni ministrstva za delo tudi posledica pilotnega projekta intenzivne obravnave dolgotrajnih brezposelnih na centrih za socialno delo in zavodu za zaposlovanje. Projekt je v začetku leta sprožila ministrica za delo Ksenija Klampfer.

Konec avgusta je bilo na zavodu za zaposlovanje sicer še 71.544 brezposelnih. V prvih osmih mesecih letošnjega leta je bilo na zavodu v povprečju prijavljenih 75.025 brezposelnih, kar je 5,8 odstotka manj kot v enakem obdobju lani.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar