FinD - Novice - Nemški inštituti poslabšali napoved gospodarske rasti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.10.2019

Nemški inštituti poslabšali napoved gospodarske rasti

München, 02. oktobra (STA) - Vodilni nemški gospodarski inštituti so poslabšali napoved nemške gospodarske rasti. Bruto domači proizvod (BDP) naj bi se letos okrepil le za pol odstotka, kar je 0,3 odstotne točke manj od prejšnje napovedi. Razlog za poslabšanje napovedi je manjše povpraševanje iz tujine po investicijskih dobrinah, so pojasnili.

Na nemško gospodarstvo negativno vplivajo tudi globalna politična negotovost in strukturne spremembe v avtomobilski industriji, so sporočili iz Ifa.

Za prihodnje leto inštituti DIW iz Berlina, Ifo iz Münchna, IfW iz Kiela, IWH iz Halleja in RWI iz Essna napovedujejo 1,1-odstotno rast BDP, potem ko so še spomladi pričakovali, da bo rast dosegla 1,8 odstotka.

"Nemška industrija je v recesiji in to vpliva tudi na sektor storitev, ki sodeluje z industrijo," je ocenil vodja oddelka za napovedi in ekonomske politike na berlinskem inštitutu DIW Claus Michelsen.

"Dejstvo, da gospodarstvo sploh še raste, je predvsem posledica dobrega razpoloženja med potrošniki, ki ga spodbujajo rast plač in davčne olajšave," je dodal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar