FinD - Novice - Cene nafte ostale blizu izhodišč
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.9.2019

Cene nafte ostale blizu izhodišč

Singapur, 30. septembra (STA) - Cene nafte se ob začetku novega tedna v azijskem trgovanju niso bistveno odmaknile od izhodišč. Po skoku, zabeleženem na največjo naftno rafinerijo v Savdski Arabiji pred dvema tednoma, so se počasi stabilizirale. Savdska Arabija je proizvodne zmogljivosti v tem času že skorajda povsem obnovila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v novembru je bilo treba v zgodnjem trgovanju odšteti 55,83 dolarja, kar je osem centov manj kot ob koncu petkovega trgovanja. Za 19 centov so se pocenile tudi novembrske terminske pogodbe za nafto vrste brent, tako da so bile pri 61,72 dolarja.

Trgovci s črnim zlatom sicer skrbno spremljajo tudi trgovinske odnose med ZDA in Kitajsko. V tej luči negativno odmeva petkova novica, da ameriški predsednik Donald Trump razmišlja o možnosti umika delnic kitajskih podjetij z ameriških borz, s čimer naj bi želel zmanjšati ameriške investicije v teh družbah.

Trgovinski spor med velesila predstavlja veliko grožnjo že tako oslabljenemu svetovnemu gospodarstvu in s tem tudi povpraševanju po surovi nafti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar