FinD - Novice - Stavka pilotov British Airways stala 137 milijonov evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.9.2019

Stavka pilotov British Airways stala 137 milijonov evrov

London, 26. septembra (STA) - Britanski letalski prevoznik British Airways je iz naslova nedavne stavke pilotov zabeležil 137 milijonov evrov škode. Njegov lastnik, letalska skupina IAG, je zato oklestil napoved poslovanja za letos. Piloti so sicer tretjo stavko, napovedano za minuli teden, odpovedali, kljub temu pa se nadaljnji pogovori o njihovih zahtevah še niso začeli.

IAG pričakuje, da bo dobiček skupine iz poslovanja ob neupoštevanju izrednih dogodkov znašal 215 milijonov evrov manj kot lani. Skupaj z nepredvidenimi stroški pa bo primerjava z lanskim letom še slabša. IAG opozarja, da se s stavkami sooča tudi v drugih svojih družbah, poleg tega pa beleži tudi manj povpraševanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

British Airways je v septembru v okviru dvodnevne stavke pilotov, prve v svoji stoletni zgodovini, prizemljil vsa svoja letala. Piloti so zapustili pilotske kabine zaradi dolgotrajnega spora glede plač.

Stavko, napovedano za minuli petek, so odpovedali. Kljub temu, da so se vrnili na delo, vodstvo in sindikat BALPA nista izvedla novih pogovorov.

Vodstvo podjetja sicer pilotom ponuja 11,5-odstotno zvišanje plač v naslednjih treh letih. To ponudbo so sprejeli vsi sindikati, razen BALPA. V zraku je tako dogovor z 10 odstotkov zaposlenimi, vključenimi v BALPA.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar