FinD - Novice - Santander oklestil vrednost svojega premoženja na Otoku
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.9.2019

Santander oklestil vrednost svojega premoženja na Otoku

London, 25. septembra (STA) - Španski bančni velikan Santander je danes sporočil, da bo zmanjšal knjigovodsko vrednost svoje britanske enote za okoli 1,5 milijarde evrov. Slabitev premoženja je posledica negotovosti, ki jo povzroča dogajanje okoli brexita, in sprememb bančnih pravil na Otoku.

Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v Santanderju, brexit vnaša veliko negotovost in vpliva na britansko gospodarsko rast. Poleg tega se na Otoku soočajo z vse večjo konkurenco.

Predvsem pa španski bančni velikan beleži pomembne negativne učinke zaradi sprememb v regulaciji bank na Otoku. Po novih pravilih mora biti poslovanje s prebivalstvom ločeno od investicijskih aktivnosti banke.

Santander, ki je po tržni vrednosti delnic največja bančna skupina v območju evra, bo zmanjšano knjigovodsko vrednost britanske enote upošteval v poslovnem poročilu za tretje četrtletje. V skupini so prepričani, da slabitev ne bo imela vpliva na njihove srednjeročne cilje.

Velika Britanija je sicer Santanderjev tretji največji trg - za španskim in brazilskim.

Santander je v drugem četrtletju vknjižil 1,39 milijarde evrov čistega dobička, kar je 18 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Padec je pripisal prestrukturiranju stroškov v Španiji in na Otoku.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar