FinD - Novice - Vse lizinške hiše naj bi Adrii Airways odpovedale pogodbe za najem letal
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.9.2019

Vse lizinške hiše naj bi Adrii Airways odpovedale pogodbe za najem letal

Ljubljana, 25. septembra (STA) - Letalski prevoznik Adria Airways naj bi najkasneje v nekaj dneh ostal brez vseh letal, poročajo Finance. Po neuradnih informacijah naj bi vse družbe, od katerih je najemala letala, sprožile postopke za prekinitev pogodb za najem letal. Adria ima trenutno v najemu še 10 letal, vsa pa so prizemljena zaradi začasne prekinitve operacij.

Kot poročajo Finance, naj bi Adria edini torkov let iz Frankfurta do Ljubljane opravila z novonajetim letalom jumbolino pri družbi WDL.

Adria Airways je namreč pred časom vsa svoja letala prodala liziniškim hišam in jih sedaj najema. Prejšnji teden je zaradi odpovedi pogodbe najprej ostala brez dveh letal bombardier CRJ 900 lizinške družbe Trident Aviation Leasing Service, ki spada v skupino Falko.

Nato je s končanjem sodelovanja grozila tudi ameriška družba Aero Century. Tej je, kot so navedli na svoji spletni strani, Adria v petek že vrnila eno od letal. "Po mesecih sodelovanja s z Adrio Airways, ki je skušala izboljšati svoj finančni položaj, smo obvestili Adrio, da s takojšnjim delovanjem prekinjamo pogodbo za najem dveh letal CRJ 900, ker družba ni plačala svojih dolgov," so v ponedeljek zapisali v družbi Century.

Vodstvo Adrie Airways je sicer danes na javni agenciji za nadzor civilnega letalstva, kjer poteka ustna obravnava v postopku ohranitve operativne licence družbe. Agencija presoja finančno sposobnost družbe glede na revidirano poročilo za leto 2018, po sestanku pa bi bila morda lahko že znana usoda družbe, ki je začasno prizemljila letala zaradi finančnih težav.

Adria Airways je za torek in danes odpovedala vse lete, razen poletov iz in v Frankfurt. Ali bo družba v četrtek nadaljevala z letalskimi operacijami, pa še ni jasno. Družba je sicer na svoji spletni strani že odpovedala štiri nočne lete za četrtek - iz Ljubljane v Tel Aviv, Skopja v Ljubljano, Tirane v Ljubljano in Tel Aviva v Ljubljano. Pri ostalih poletih trenutno ne navaja posebnosti.

Dogajanje v družbi sicer po poročanju Radia Slovenija pozorno spremlja policija, ki bo ukrepala, če bo zaznala morebitna kazniva dejanja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar