FinD - Novice - Cene nafte že tretji dan navzdol
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.9.2019

Cene nafte že tretji dan navzdol

Singapur, 25. septembra (STA) - Cene nafte v azijskem trgovanju že tretji dan nazadujejo. Analitiki današnje padce povezujejo z informacijami o povečanih zalogah nafte v ZDA. Rast rezerv je pokazatelj zmanjšanega povpraševanja ali prevelike ponudbe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v novembru je bilo treba v zgodnjem trgovanju odšteti 56,98 dolarja, kar je 31 centov manj kot ob koncu torkovega trgovanja. Za 45 centov so se pocenile tudi novembrske terminske pogodbe za nafto vrste brent, tako da so bile pri 62,65 dolarja.

Ameriški naftni inštitut API je v torek objavil, da so se ameriške zaloge surove nafte minuli teden povečale za 1,38 milijona sodov. Danes bodo ameriške oblasti objavile še uradne podatke o zalogah. Analitiki pričakujejo, da bodo vladne številke razkrile rahel upad zalog.

Na naftnem trgu odmevajo tudi nedavne kritike Kitajske, ki si jih je znova privoščil ameriški predsednik Donald Trump. Drugo največje gospodarstvo na svetu je pred Generalno skupščino Združenih narodov v New Yorku obtožil nepoštenega poslovanja. ZDA in Kitajska se sicer pripravljata na nov krog trgovinskih pogovorov; začel naj bi se v začetku naslednjega meseca.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar