FinD - Novice - Kolektor in Hidria se soočata z upadom naročil avtomobilske industrije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.9.2019

Kolektor in Hidria se soočata z upadom naročil avtomobilske industrije

Idrija, 24. septembra (STA) - Upad prodaje na globalnem avtomobilskem trgu se odraža tudi pri slovenskih dobaviteljih avtomobilske industrije. Idrijski družbi Kolektor in Hidria sta danes potrdili upad tovrstnih naročil, a hkrati zagotovili, da se s tem za zdaj uspešno soočata. V Kolektorju so dodali, da je preuranjeno govoriti o odpuščanju delavcev.

TV Slovenija je sicer v ponedeljek poročala, da naj bi bil Kolektor prisiljen v odpuščanje delavcev, sicer predvsem v Nemčiji. Iz družbe pa so danes sporočili, da se uspešno soočajo z upadom naročil, saj so bili na to pripravljeni.

Izpad uspešno nadomeščajo z razvojem in proizvodnjo novih programov, so dodali. O tem, koliko in v katerih podjetjih, če sploh, bo potrebno odpuščanje, pa je preuranjeno govoriti, so še sporočili iz Kolektorja.

V korporaciji Hidria pa so pojasnili, da se je njihova rast v zadnjih dveh do treh letih nekoliko umirila, ter da na obstoječih projektih zaznavajo nekaj nižja naročila. Imajo pa na drugi strani v proizvodnji več naročil zaradi novopridobljenih projektov, zato načrtujejo, da bo obseg prodaje podoben kot lani.

Podobne razmere v Hidrii pričakujejo tudi prihodnje leto, ob opombi, da bo končni rezultat odvisen od gibanj na svetovnih trgih. V primeru nadaljnjih padcev pa se bodo novim razmeram ustrezno prilagodili, so zapisali.

Kot so dodali, so lani v Hidrii uspešno poslovali in več kot 90 odstotkov prihodkov ustvarili z izvozom. Prav v teh dneh pa so uspešno zaključili strateške pogodbe s ključnimi poslovnimi partnerji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar