FinD - Novice - Po sestanku z agencijo za civilno letalstvo morda znana usoda Adrie Airways
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.9.2019

Po sestanku z agencijo za civilno letalstvo morda znana usoda Adrie Airways

Ljubljana, 25. septembra (STA) - Javna agencija za nadzor civilnega letalstva bo danes opravila ustno obravnavo v postopku ohranitve operativne licence družbe Adria Airways. Agencija presoja finančno sposobnost družbe glede na revidirano poročilo za leto 2018, po sestanku pa bi bila morda lahko že znana usoda družbe, ki je začasno prizemljila letala zaradi finančnih težav.

Adria Airways je odpovedala tudi večino današnjih letov, po napovedih pa bo opravila le let v in iz Frankfurta, kjer je največje vozlišče nemške Lufthanse. V ponedeljek so pojasnili, da bodo zaradi trenutno nezagotovljenega dostopa do svežega denarja, ki ga potrebujejo za nadaljnje letalske operacije, za dva dneva začasno prekinili izvajanje vseh svojih letalskih operacij v in iz vseh svojih baz. Ni pa še znano, ali bodo v četrtek znova leteli.

Več o usodi družbe bi lahko po današnji ustni obravnavi razkril direktor agencije Rok Marolt, ki je v minulih dneh večkrat zagotovil, da agencija iz ure v uro spremlja razmere v letalskem prevozniku, njihovi leti pa so varni kljub temu, da so jim morali zaradi odpovedi najemnih pogodb prepovedati uporabo letal bombardier CRJ 900.

"Ne znam oceniti, koliko časa Adrio loči od stečaja. Lahko je to pet dni, 15 ali en mesec. Lahko pa tudi ure ali minute. Stečaj je pet pred dvanajsto. Drugi lastniki letal se lahko odločijo za enak korak in Adria čez noč ostane brez flote. To je resna stvar," je prejšnji teden dejal Marolt.

Težave Adrie Airways so že v sredo prizadele številne potnike, ki so morali poiskati druge načine prevoza. Pri reševanju teh težav jim skušajo pomagati tudi hotelirji, ki bodo danes na sestanku s Turizmom Ljubljana in prevoznikoma GoOpti in Nomago, ki povezujeta Ljubljano z letališči, skušali poiskati rešitev zanje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar