FinD - Novice - DZ nadalje o predlogu zakona o izbrisih v bankah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.9.2019

DZ nadalje o predlogu zakona o izbrisih v bankah

Ljubljana, 24. septembra (STA) - DZ se bo danes posvetil nadaljnji obravnavi predloga zakona o izbrisih v bankah. V prvi obravnavi je večina predlogu dala načelno podporo, matični odbor je k njemu sprejel številna dopolnila in v nadaljnji obravnavi napovedal nadgradnjo v smeri čim manjšega tveganja za neustavnost katere od rešitev.

Še vedno je odprta dilema, ali naj, kot je predlagalo ministrstvo za finance, morebitno dosojene odškodnine plača Banka Slovenije. Ta skupaj z Evropsko centralno banko temu odločno nasprotuje, saj v tem vidi nedovoljeno monetarno financiranje in napoveduje možnost, da bo zakon izpostavljen nadaljnji presoji pristojnih sodišč.

Predlog zakona po soglasju odbora na predlog SAB predvideva določilo, da bodo izbrisani nepoučeni manjšinski vlagatelji, katerih bruto plača je bila leta 2013 nižja od povprečne plače, lahko v zameno za izbris dobili posebno pavšalno nadomestilo. V SAB so napovedali, da bodo rešitev do konca zagovarjali le, če bodo z njo soglašali vsi.

DZ bo danes med drugim obravnaval še predlog DS za spremembo stanovanjskega zakona, s katerim želijo etažnim lastnikom olajšati odpravo arhitektonskih ovir v večstanovanjskih stavbah, in opravil prvo branje predloga NSi za dopolnitev zakona o pravilih cestnega prometa za odpravo kaznovanja voznikov vozil s prednostjo in za spremstvo na nujnih vožnjah, če kršijo pravila in ne upoštevajo signalizacije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar