FinD - Novice - Adria Airways ob začasni prekinitvi letenja išče možnosti za nadaljevanje poslovanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.9.2019

Adria Airways ob začasni prekinitvi letenja išče možnosti za nadaljevanje poslovanja

Brnik, 24. septembra (STA) - Družba Adria Airways je za danes in sredo napovedala začasno prekinitev izvajanja vseh svojih letalskih operacij iz in v vse svoje baze - Ljubljane, Prištine in Tirane. Operacije so prekinili zaradi "trenutno nezagotovljenega dostopa do svežega denarja, ki ga letalski prevoznik potrebuje za nadaljnje letalske operacije".

Družba, ki se že nekaj časa sooča s finančnimi težavami, zamudami in odpovedmi letov, je sporočila, da intenzivno išče rešitve skupaj s potencialnim investitorjem. "Cilj vseh vpletenih je, da Adria Airways ponovno poleti in da bo prekinitev samo začasna," so dodali.

Adria Airways potnikom, ki potujejo v teh dveh dneh, svetuje, da še pred prihodom na letališče preverijo, kdo operativno izvaja njihov let in v kolikor je to družba Adria Airways, naj se obrnejo na prodajno mesto, kjer so kupili letalske vozovnice. Nastalo situacijo družba globoko obžaluje in se vsem svojim potnikom in partnerjem opravičuje.

Po poročanju medijev se je sinoči ob devetih zvečer namreč iztekel "ultimat Adrie Airways", da jim država da štiri milijone premostitvenega posojila oziroma poroštva. Predstavniki vlade so to možnost v zadnjih dneh že večkrat zavrnili in poudarili, da je letalski prevoznik od leta 2016 v zasebni lasti, zato mu ne morejo več pomagati.

"Zdaj vsi čakamo, kaj se bo zgodilo," je v soboto o tem dejal premier Marjan Šarec in ocenil, da je bila Adria Airways leta 2016 prodana "ne najboljšemu lastniku oz. slabemu lastniku". A država v tem primeru nima vzvodov. "Bilo je nekaj pričakovanj s strani lastnikov, da bo država spet vstopila z neko pomočjo, vendar vsi vemo, da bi bilo to metanje denarja stran in zdaj vsi čakamo, kaj bo," je še povedal.

Več pojasnil o usodi letalskega prevoznika bo najbrž znanih danes, ko naj bi se vodstvo znova sestalo tudi z zaposlenimi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar