FinD - Novice - Evropske borze uvodoma v rdečem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.9.2019

Evropske borze uvodoma v rdečem

London/Frankfurt/Pariz, 23. septembra (STA) - Osrednji indeksi evropskih borz se v uvodnem delu trgovanja gibljejo v rdečem. Razpoloženje vlagateljev se je zopet obrnilo navzdol, potem ko so se v medijih pojavile navedbe, da naj bi kitajska delegacija predčasno zapustila ZDA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Okoli 10.15 je bil indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx 50 0,94 odstotka pod izhodiščem. FTSE 100 na borzi v Londonu se je zniževal po 0,40-odstotni stopnji, CAC 40 na borzi v Parizu po 0,83-odstotni, DAX v Frankfurtu pa po 1,25-odstotni.

Peking je zadnje pogovore uradno označil za "konstruktivne", po neuradnih informacijah pa naj bi kitajska delegacija predčasno zapustila ZDA. Ameriški predsednik Donald Trump je poleg tega v petek poudaril, da v pogajanjih s Kitajsko ne gleda na datum prihajajočih ameriških predsedniških volitev. "Mislim, da dogovora ne potrebujem pred volitvami," je dejal na novinarski konferenci v Beli hiši z avstralskim premierjem Scottom Morrisonom.

Vrednost evra se je znižala. Za en evro je bilo treba zjutraj na borzi v Frankfurtu odšteti 1,0978 dolarja, s čimer se je skupna evropska valuta pocenila za 0,36 odstotka. Evropska centralna banka je referenčni tečaj evra v petek postavila pri 1,1030 dolarja.

V rdečem je sklenila tudi večina azijskih borz. V Šanghaju je SSE Composite izgubil 0,98 odstotka, v Hongkongu Hang Seng 0,87 odstotka, v Singapurju pa STI 0,50 odstotka. V Seulu je Kospi medtem pridobil 0,01 odstotka. Tokijska borza je bila zaradi praznika zaprta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar