FinD - Novice - Nestle s ciljem neto ničelnih izpustov do leta 2050
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.9.2019

Nestle s ciljem neto ničelnih izpustov do leta 2050

Vevey, 21. septembra (STA) - Švicarski prehrambeni koncern Nestle želi do leta 2050 doseči cilj neto ničelnih izpustov toplogrednih plinov. Med drugim načrtuje prehod na ekološke vire električne energije in zmanjšanje količine plastične embalaže. Koncern je bil doslej pogosta tarča kritik okoljevarstvenih organizacij.

Kot so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pred dnevi sporočili iz Nestleja, se zavedajo problematike plastične embalaže, zato intenzivno preučujejo možnosti uvedbe alternativnih embalaž. Raziskavam na tem področju je namenjen tudi pred kratkim odprti Nestlejev inštitut v Lozani.

"Do leta 2025 želimo naše izdelke na trg pošiljati le še v embalaži, ki se jo lahko ponovno uporabi ali reciklira," je poudaril generalni direktor družbe Mark Schneider.

V načrtu imajo med drugim tudi prehod na ekološke vire električne energije, povečanje energetske učinkovitosti svojih prostorov in naprav ter krepitev podpore okoljevarstvenim projektom različnih organizacij.

Koncern je bil doslej pogosta tarča kritik okoljevarstvenih organizacij. Aktivisti Greenpeacea so aprila v več državah, tudi Sloveniji, izvedli proteste pred njegovimi prostori. "Lani je Nestle proizvedel šokantnih 1,7 milijona ton plastične embalaže - gre za količino plastike, ki zapolni skoraj 300 smetarskih tovornjakov na dan - kar je 13 odstotkov več kot leto prej," je takrat opozoril vodja projekta kampanje proti plastiki pri Greenpeaceu Graham Forbes.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar