FinD - Novice - Nemška podjetja vse bolj družinam prijazna
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.9.2019

Nemška podjetja vse bolj družinam prijazna

Berlin, 22. septembra (STA) - Podjetja v Nemčiji postajajo vse bolj družinam prijazna, je razvidno iz ta teden objavljene raziskave, ki jo je za nemško ministrstvo, pristojno za družino, med zaposlenimi in delodajalci izvedel Nemški gospodarski inštitut.

Raziskava kaže, da je bilo lani v Nemčiji precej lažje usklajevati družinsko življenje s poklicnim kot pred tremi leti. Družinam prijazni ukrepi se zdijo pomembni vse več delodajalcem. Več podjetij tako nudi polovični delovni čas ali možnost dogovora o delu od doma, bolj so odprta tudi za enoletni dopust, je ta teden poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Poleg tega podjetniki trdijo, da izrecno spodbujajo moške zaposlene h koriščenju pravice do porodniškega dopusta.

Da imajo izrazito družini prijazno korporativno kulturo, trdi 45,9 odstotka vprašanih menedžerjev. Delež zaposlenih, ki se strinjajo s tako oceno v svojem podjetju, je 39,4-odstoten.

Skoraj 43 odstotkov delavcev, zajetih v raziskavo, si želi več prednosti z naslova družini prijazne politike, a se bojijo, da bi to negativno vplivalo na njihove kariere ali sprožilo odklanjanje med sodelavci.

Pristojna nemška ministrica Franziska Giffey je gospodarstvo pozvala, naj na tem področju stori še več. Prepričana je, da ne gre le za ukrepe, ki jih je lepo imeti, temveč tudi za ukrepe, ki predstavljajo konkurenčno prednost.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar