FinD - Novice - Nekdanji direktor Agrarie je kriv
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.9.2019

Nekdanji direktor Agrarie je kriv

Koper, 19. septembra (STA) - Okrožno sodišče v Kopru je nekdanjega direktorja kmetijske zadruge Agraria Bojana Frančeškina spoznalo za krivega. Zaradi zlorabe položaja ga je obsodilo na pogojno zaporno kazen, Agrarii pa bo moral vrniti 36.000 evrov. Njegov zagovornik Borut Kariž je napovedal pritožbo.

Frančeškinu je prvostopenjsko sodišče zaradi zlorabe položaja v zvezi s plačili družbi Edes prisodilo 10 mesecev zapora, v katerega mu ne bo treba, če v treh letih preizkusne dobe ne bo ponovil kaznivega dejanja. Agrarii bo moral plačati 36.000 evrov in plačati stroške sodnega postopka, navaja časnik.

Sodnica Tatjana Pavlovec je po pisanju časnika ugotovila, da je v letu 2012 odobril več izplačil družbi Edes, s katero je sodelovala tudi njegova družba Solera, za izplačila pa ni bilo pravne podlage. Njegov namen je bil družbi Edes pridobiti protipravno premoženjsko korist, Agrarii pa je s tem povzročil za 36.000 evrov škode, je pojasnila.

Tožilstvo mu je očitalo, da je Agrario oškodoval za nekaj več kot 80.000 evrov in zanj predlagalo leto in tri mesece zapora s triletno preizkusno dobo. Na podobno vsoto so premoženjsko pravni zahtevek ocenili tudi v Agrarii. Medtem pa je Frančeškinov zagovornik vztrajal, da ni prišlo do oškodovanja Agrarie in predlagal, naj ga sodišče oprosti.

Sedanji direktor Agrarie Robert Fakin je poudaril, da je sodba pravična in logična, za Agrario pomeni vsaj delno zadoščenje. Po pisanju časnika je še izrazil upanje, da bo sodba postala pravnomočna in da bo Agraria dobila denar povrnjen.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar