FinD - Novice - Plastika Skaza z novim vodstvom napoveduje nadaljnjo rast in razvoj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.9.2019

Plastika Skaza z novim vodstvom napoveduje nadaljnjo rast in razvoj

Ljubljana/Velenje, 19. septembra (STA) - Velenjsko podjetje Plastika Skaza, ki se ukvarja s proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas, ima od julija novo vodstvo. Dosedanja direktorja Tanja in Igor Skaza sta vodenje prepustila izvršnima direktorjema Robertu Agniču in Bartu Stegemanu. Kot sta nova direktorja poudarila na današnji predstavitvi, cilj družbe ostajata nadaljnja rast in razvoj.

"Ko so postavljeni trdni temelji, ko je oblikovana vizija, ko so znane vrednote in poslanstvo, nima lastnik v podjetju več česa početi," je na novinarski konferenci v Ljubljani, katere osrednji namen je bila predstavitev novih direktorjev, poudarila Tanja Skaza.

Nova direktorja sta bila v podjetju zaposlena že pred imenovanjem in sta vodila ključna delovna področja. Agnič bo kot izvršni direktor vodil tehnično področje, strateško prodajo za industrijski sektor, strateško nabavo, razvoj in raziskave ter področje kakovosti. Med prioritetami je med drugim izpostavil osebni in karierni razvoj zaposlenih, investicije v novo opremo, dvig produktivnosti in zmanjšanje nekakovosti.

Stegemanu sta zaupala vodenje področij, povezanih z administrativnim oz. režijskim delom, prodajo, marketing, informacijsko-komunikacijske tehnologije in oskrbovalno verigo. Med drugim je izpostavil šesturni delovnik, ki ga uvajajo z oktobrom. "Zavedamo se, da je učinkovitost pomembnejši kriterij uspešnosti poslovanja kot pa število ur," je poudaril. Veliko stavijo tudi na digitalizacijo ter podpiranje in mentoriranje slovenskih startupov.

Podjetje Skaza želi po Agničevih besedah do leta 2025 postati Skaza Group. Med drugim načrtujejo širitev proizvodnje, krepitev razvoja s trajnostnim pristopom in zmanjšanje odvisnosti od dobaviteljev.

Tanja in Igor Skaza ostajata 98-odstotna lastnika podjetja in bosta v prihodnje opravljala nadzorniško funkcijo. Preostala dva odstotka lastniškega deleža sta pridobila nova direktorja, in sicer vsak po en odstotek.

Plastika Skaza, ki sta jo leta 1977 kot družinsko podjetje ustanovila starša Igorja Skaze Franc in Martina Skaza, je v prvem letošnjem polletju ustvarila nekaj manj kot 20 milijonov evrov prihodkov, kar je tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček pred obdavčitvijo je dosegel nekaj manj kot milijon evrov, kar v primerjavi z enakim obdobjem lani predstavlja 36-odstotno rast.

Letos so pridobili 46 novih neposrednih kupcev, med industrijskimi kupci pa so pridobili kanadsko Celestico iz elektro industrije. "Spodbudno je, da se nam odpirajo priložnosti za nove segmente delovanja, kot sta na primer elektro medicina in farmacija," je poudaril Agnič.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar