FinD - Novice - Dars zožil izbor ponudnikov za gradnjo druge cevi predora Karavanke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.9.2019

Dars zožil izbor ponudnikov za gradnjo druge cevi predora Karavanke

Ljubljana, 18. septembra (STA) - Uprava Darsa je danes sprejela odločitev o tem, s katerimi od petih ponudnikov bo izvedla pogajanja v postopku oddaje javnega naročila za izgradnjo druge cevi predora Karavanke. Odločitve, na katero so sicer možne pritožbe, vsebinsko ne komentirajo, dokler niso z njo seznanjeni vsi ponudniki.

Ponudbe za gradnjo druge cevi karavanškega predora so oddali turški Cengiz, ki je dela ocenil na 99,6 milijona evrov, grški J&P Avax (115 milijonov evrov), domači Kolektor CGP v skupnem nastopu z Rikom in turškim Yapi Merkezijem (121 milijonov evrov), podjetje Implenia Österreich v konzorciju z Implenia Švica in CGP Novo mesto (121 milijonov evrov) in Gorenjska gradbena družba s češkim Metrostavom (122,2 milijona evrov).

Dars si želi javno naročilo zaključiti čimprej, vsekakor si pravnomočnosti izbire izvajalca gradnje druge cevi želijo do konca letošnjega leta, a je časovnica zaradi možnosti pritožb negotova. Dars je danes omenjenih petim ponudnikom sporočil odločitev glede pogajanj. Po dvigu priporočene pošte imajo ponudniki osem delovnih dni časa za morebitno pritožbo. Če bo do nje prišlo - pričakovati je, da bo -, bo zadeva nato spet romala na državno revizijsko komisijo.

Če pritožbe morebiti le ne bi bilo, bodo čimprej stekla pogajanja, uprava Darsa pa bo po koncu pogajanj sprejela izvajalca, ki ga mora nato potrditi še nadzorni svet.

Dars je izvajalca gradnje druge cevi karavanškega predora sicer začel iskati že decembra 2017, a so pritožbe oddajo naročila močno zavlekle. S tem se je zamaknila tudi gradnja, katere začetek je bil predviden sredi lanskega leta. Medtem ko je gradnja avstrijske strani predora stekla že septembra lani, tako slovenska stran še nima izbranega izvajalca. Sama gradnja naj bi sicer trajala pet let.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar