FinD - Novice - V Sloveniji do avgusta večji padec prodaje avtomobilov kot v EU
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.9.2019

V Sloveniji do avgusta večji padec prodaje avtomobilov kot v EU

Rim, 18. septembra (STA) - Prodaja avtomobilov je v EU v prvih osmih mesecih letos na letni ravni nazadovala za 3,2 odstotka, tako da je bilo registriranih 10,52 milijona novih vozil, je danes objavilo Evropsko združenje avtomobilskih proizvajalcev (Acea). Povpraševanje je bilo slabše na vseh glavnih trgih EU z izjemo Nemčije. V Sloveniji je bil upad 5,7-odstoten.

V Franciji in Italiji je šla prodaja avtomobilov med januarjem in koncem avgusta v letni primerjavi navzdol za tri odstotke, v Veliki Britaniji za 3,4 odstotka, v Španiji pa za 9,2 odstotka.

Največji delež prodaje je imel Volkswagen (24,8 odstotka), sledila sta mu PSA (16,4 odstotka) in Renault (10,7 odstotka). Na četrtem in petem mestu sta bila Hyundai (6,6 odstotka) in Fiat-Chrysler.

ACEA je danes objavila tudi statistiko o mesečni prodaji. Avgusta je bilo v EU registriranih 1,04 milijona vozil, kar je 8,4 odstotka manj kot v enakem mesecu lani. Padec naj bi bil posledica izjemnih rezultatov v lanskem avgustu, ko so proizvajalci avtomobilov nudili posebne popuste. Julija je unija beležila 1,4-odstotno rast prodaje.

V Sloveniji je bil avgustovski rezultat še slabši. Registracija novih avtomobilov je namreč v naši državi zgrmela za 13,6 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar