FinD - Novice - EU z 210 milijoni evrov za inovativne projekte
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.9.2019

EU z 210 milijoni evrov za inovativne projekte

Bruselj, 17. septembra (STA) - EU bo 108 inovativnim projektom namenila 210 milijonov evrov za lažje uveljavljanje idej na trgu. Med projekti so platforma za hibridno simulacijo v nevrokirurgiji, tehnologija za posnemanje dežja za zagotavljanje oskrbe s pitno vodo, antimetastatično cepivo za raka in tehnologija za evidentiranje kakovosti zraka z visoko prostorsko ločljivostjo.

Vsako od podjetij, ki bodo prejela sredstva, ponuja rešitev za težavo, ki zadeva dnevno življenje Evropejcev na področjih, kot so zdravje, okolje in energetika, je novico pospremil evropski komisar za raziskave, znanost in inovacije Carlos Moedas. Prepričan je, da se s tem nagrajuje "vizijo in sposobnost inovatorjev za doprinos k pozitivnim spremembam na svetu".

Kot so danes pojasnili v Evropski komisiji, bodo projekti sredstva pridobili od Evropskega sveta za inovacije, in sicer vsak med 500.000 in tri milijone evrov.

Inovativna podjetja lahko odslej poleg podpore z nepovratnimi sredstvi zaprosijo tudi za kombinacijo nepovratnih sredstev in naložb zasebnega kapitala v višini do 17,5 milijona evrov.

Evropski svet za inovacije podpira inovatorje, podjetnike, mala podjetja in znanstvenike, ki se želijo z izjemnimi zamislimi uveljaviti na mednarodni ravni. Trenutno je v pilotni fazi, v celoti pa bo deloval od leta 2021 v okviru naslednjega programa EU za raziskave in inovacije Obzorje Evropa.

V pilotni fazi za obdobje 2018-2020 svet razpolaga s skupnim proračunom v višini treh milijard evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar