FinD - Novice - Thomas Cook v ZDA z zahtevo za zaščito pred upniki, rešili naj bi ga Kitajci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2019

Thomas Cook v ZDA z zahtevo za zaščito pred upniki, rešili naj bi ga Kitajci

New York, 17. septembra (STA) - Ena vodilnih potovalnih skupin na svetu, britanski Thomas Cook, je na pristojnem sodišču v New Yorku vložila prošnjo za zaščito pred upniki. Za ta korak se je odločila v okviru prizadevanj za širše prestrukturiranje dolga, poročajo tuje tiskovne agencije. Britanska skupina je v hudih finančnih težavah in upa, da jo bo rešilo kitajsko podjetje.

Zahteva potovalnega velikana v ZDA temelji na 15. členu ameriškega zakona o stečajnem postopku, ki tuja podjetja v času reorganizacije njihovega poslovanja v drugih državah ščiti pred ameriškimi upniki.

Thomas Cook je že pripravil načrt sanacije, po katerem bi podjetje rešil kitajski investitor Fosun Tourism Group. Dokapitalizacijo v obliki 900 milijonov vredne finančne injekcije želijo izvesti do začetka oktobra. Kitajci bi ta sredstva zagotovili s posojilom in odkupom obveznic podjetja. Na ta način bi postali lastniki najmanj 75 odstotkov v turističnem delu britanske skupine in 25 odstotkov v njeni letalski družbi.

Upniki naj bi na pristojnem britanskem sodišču o načrtu sanacije glasovali 27. septembra.

Leta 1841 ustanovljena potovalna skupina je v prvi polovici letošnjega leta vknjižila 1,5 milijarde funtov izgube. Slabo poslovanje pripisuje šibkemu povpraševanju na evropskem tržišču, ki naj bi mu botrovali vročinski valovi in z njimi povezane odpovedi rezervacij. Glavobole ji povzroča tudi huda konkurenca s strani spletnih turističnih podjetij in nizkocenovnih letalskih prevoznikov, neugodno pa vplivajo tudi politični nemiri širom sveta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar