FinD - Novice - Eles in Gen-I s konzorcijem za pospešitev zelene transformacije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.9.2019

Eles in Gen-I s konzorcijem za pospešitev zelene transformacije

Ljubljana, 16. septembra (STA) - Družbi Eles in Gen-I sta podpisali sporazum o vzpostavitvi konzorcija za pospešitev zelene transformacije slovenske energetike s pomočjo pametnih omrežij. Kot sta poudarili v skupni izjavi, bo treba za pospešitev zelene transformacije spremeniti obstoječe pristope in okrepiti medsebojno sodelovanje.

Elektroenergetske družbe v Sloveniji so do sedaj pametna omrežja razvijale in testirale le v omejenem obsegu v okviru pilotnih projektov, financiranih iz različnih regulatornih spodbud, evropskih sredstev ali bilateralnih partnerstev. Toda za pospeševanje zelene transformacije slovenske energetike in ohranjanje zanesljivosti obratovanja slovenskega elektroenergetskega sistema v prihodnosti takšen pristop k širjenju pametnih omrežij ne bo dovolj, so v sporočilu poudarili v Gen-I.

Po njihovih navedbah bodo potrebne spremembe obstoječega obravnavanja investicij v pametna omrežja, odnosov med dobavitelji in odjemalci, delovanja trgov ter regulative. Te spremembe bodo zahtevale veliko predanost ter preseganje tradicionalnih odnosov med elektroenergetskimi družbami in odjemalci, so poudarili.

"Ker sta družbi z dosedanjim delom in dosežki dokazali, da sta opremljeni z zadostno mero strokovnega znanja, ki omogoča spremembe za prehod na trajnostni način življenja, sta se odločili za sklenitev konzorcija za pospešitev zelene transformacije s pomočjo pametnih omrežij," so zapisali na Gen-I.

Direktor Elesa Aleksander Mervar in predsednik uprave Gen-I Robert Golob sta ob današnjem podpisu sporazuma v sklopu tretjega strokovnega posveta Elesa poudarila, da je za učinkovit odgovor na podnebne izzive nujno povezovanje vseh podobno mislečih deležnikov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar