FinD - Novice - Slovenija in Hrvaška z največjima padcema stopnje prostih delovnih mest
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.9.2019

Slovenija in Hrvaška z največjima padcema stopnje prostih delovnih mest

Luxembourg, 16. septembra (STA) - Povprečna stopnja prostih delovnih mest, ki odraža razmerje med prostimi in vsemi delovnimi mesti, je v drugem četrtletju v območju z evrom in EU na četrtletni ravni stagnirala pri 2,3 odstotka. Na letni ravni je narasla za 0,2 oz. 0,1-odstotne točke. Na letni ravni sta največje padce stopnje prostih delovnih mest imeli Slovenija in Hrvaška.

V območju z evrom je stopnja prostih delovnih mest v industriji in gradbeništvu dosegla dva odstotka, v sektorju storitev pa 2,6 odstotka. V uniji je bila ta stopnja v gradbeništvu in industriji pri 2,1 odstotka, v sektorju storitev pa pri 2,6 odstotka.

Med državami, za katere je Eurostat imel podatke, so imele najvišje stopnje prostih delovnih mest Češka (6,2 odstotka), Belgija in Nizozemska (v obeh 3,4 odstotka). Stopnja prostih delovnih mest v Sloveniji je v drugem trimesečju dosegla 2,3 odstotka. Najnižje stopnje so imele Grčija (0,7 odstotka), Bolgarija in Španija (v obeh 0,9 odstotka).

Na letni ravni so imele največje rasti Češka (+0,8 odstotne točke), Nemčija in Malta (v obeh +0,4 odstotne točke). Največje padce sta zabeležili Hrvaška in Slovenija (v obeh -0,3 odstotne točke).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar