FinD - Novice - Sanacijski načrt Ceroza predvideva poplačilo upnikov v desetih mesecih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.9.2019

Sanacijski načrt Ceroza predvideva poplačilo upnikov v desetih mesecih

Hrastnik, 14. septembra (STA) - Direktor Centra za ravnanje z odpadki Zasavje (Ceroz) Enes Raković je pripravil sanacijski načrt, ki mu ga je naložila julijska skupščina. V ospredju načrta je rešitev upniških zadev. Po dogovoru bodo upniki poplačani v desetih mesecih, njihovo število pa se je zmanjšalo s 35 na sedem, je za STA povedal Raković.

Prav tako je Rakoviću uspelo skleniti dogovor z lastniki Ceroza - to so zasavske občine - o porabi polletnih najemnih za izvedbo nujnih investicijskih del, v teku pa je priprava razpisa za javno naročilo.

Raković, ki je vodenje Ceroza prevzel junija letos, občinam ustanoviteljicam mesečno poroča o poslovanju družbe, ki je julija končno izplavala iz rdečih številk, pri čemer ima okoli 2,5 milijona evrov izgube iz preteklosti.

V pripravi je tudi revizija poslovanja v letih 2016, 2017 in 2018. Če bodo ugotovljene nepravilnosti, bodo podali tudi kazensko ovadbo. O tem, kdo bo ovaden, bodo odločale pristojne institucije, je še dejal Raković.

Zasavski regijski center za ravnanje z odpadki je začel obratovati oktobra 2015. Projekt, vreden 12,8 milijona evrov, je s 70,4-odstotnim deležem sofinancirala EU iz Kohezijskega sklada, 12,4 odstotka je prispevala država iz proračuna, občine soustanoviteljice pa so skupaj prispevale 17,2 odstotka sredstev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar