FinD - Novice - Kmalu naj bi bil znan izvajalec gradnje dvigal v mariborski kirurški stolpnici
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.9.2019

Kmalu naj bi bil znan izvajalec gradnje dvigal v mariborski kirurški stolpnici

Maribor, 15. septembra (STA) - V UKC Maribor že več let napovedujejo izgradnjo dodatnih dvigal v kirurški stolpnici, s čimer bi izboljšali požarno varnost v stavbi. Postopek, ki ga vodi ministrstvo za zdravje, se vleče že več let, a zdaj naj bi se vendarle premaknilo. "Podpis pogodbe z izvajalcem je predviden konec leta in s tem tudi začetek investicije," pravijo na ministrstvu.

Ministrstvo za zdravje je konec julija izdalo sklep o začetku postopka oddaje javnega naročila za izvedbo gradbeno-obrtniških del za vgradnjo gasilskega požarnega dvigala in predelavo požarnih sektorjev na stolpnici. "V teku je postopek s pogajanji. Dokumentacija je bila kandidatoma posredovana 21. avgusta, odpiranje ponudb bo 23. septembra, sledijo pogajanja in izdaja odločitve o oddaji naročila, podpis pogodbe ter začetek izvajanja investicije," so za STA povedali na ministrstvu za zdravje.

Ker je podpis pogodbe z izbranim izvajalcem predviden konec leta, rok za izvedbo pa je 15 mesecev, je pričakovati, da bodo dvigala zgrajena konec prihodnjega leta ali v začetku leta 2021.

Namen investicije je povečati požarno varnost v stolpnici Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor z izgradnjo dodatnega gasilskega požarnega dvigala, s katerim bo v primeru požara možen hiter dostop gasilcev v višja nadstropja in olajšana evakuacija bolnikov iz stavbe.

Trenutno so znotraj 16-nadstropne stolpnice štiri dvigala, ki pa so močno obremenjena, saj so namenjena tako bolnikom in osebju kot obiskovalcem. Z njimi premikajo tudi bolniške postelje in vozičke z zdravili ali drugo opremo.

Ministrstvo za zdravje je prvi razpis za izgradnjo dodatnih dvigal objavilo pred štirimi leti, a nobena od prejetih ponudb ni ustrezala zahtevam.

Ocenjena vrednost javnega naročila zdaj znaša 3,9 milijona evrov brez DDV oziroma 4,8 milijona evrov z DDV, kar je skoraj enkrat več kot se je ocenjevalo ob objavi prvega razpisa. Sredstva bo zagotovilo ministrstvo za zdravje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar