FinD - Novice - EU z ukrepi za večjo preglednost cen v prehranski verigi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.9.2019

EU z ukrepi za večjo preglednost cen v prehranski verigi

Bruselj, 12. septembra (STA) - Evropska komisija bo po današnjih pogovorih z državami članicami v naslednjih tednih sprejela ukrepe za večjo preglednost z izboljšanim poročanjem o cenah vzdolž prehranske verige. Ukrepe bodo uporabljali za meso, mlečne proizvode, vino, žita, oljnice in beljakovinske rastline, sadje in zelenjavo, oljčno olje ter sladkor, so sporočili iz Bruslja.

Z ukrepi, ki bodo veljali od 1. januarja 2021, želijo v Evropski komisiji omogočiti sprejemanje bolj informiranih odločitev, boljše razumevanje oblikovanja cen, pa tudi boljše poslovne odločitve in povečanje zaupanja.

"Povečanje preglednosti trga pomeni zagotavljanje pogostejših in obsežnejših informacij o večjem številu izdelkov. S tem bomo zagotovili večje ravnovesje vzdolž verige in učinkovitejše odločanje," je poudaril evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja Phil Hogan.

Komisija je okrepitev zbiranja cen agroživilskih proizvodov na različnih stopnjah vzdolž dobavne verige napovedala maja po prepovedi nepoštenih trgovinskih praks in izboljšanju pogojev za sodelovanje med proizvajalci. Gre za t. i. tretji element za bolj pošteno prehransko verigo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar