FinD - Novice - Industrijska proizvodnja v EU in območju evra julija s padcem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.9.2019

Industrijska proizvodnja v EU in območju evra julija s padcem

Luxembourg, 12. septembra (STA) - Industrijska proizvodnja v območju evra je julija v primerjavi z junijem upadla za 0,4 odstotka, v EU pa za 0,1 odstotka. Na letni ravni je upadla za dva oz. 1,2 odstotka, kažejo danes objavljeni podatki evropskega statističnega urada Eurostata.

Na mesečni ravni je v območju z evrom proizvodnja netrajnih potrošnih dobrin upadla za 0,8 odstotka, energije za 0,7 odstotka in dobrin za vmesno porabo za 0,3 odstotka. Proizvodnja trajnih dobrin je narasla za 1,2 odstotka, kapitalskih pa za 1,8 odstotka.

V uniji je proizvodnja energije upadla za 1,1 odstotka, medtem ko se je pri kapitalskih povečala za 1,5 odstotka, pri trajnih dobrinah je bila večja za 1,2 odstotka. Proizvodnja netrajnih dobrin je narasla za 0,1 odstotka, pri tistih za vmesno porabo pa je stagnirala.

Med državami, za katere je Eurostat imel podatke, so imele največje padce Romunija (-3,3 odstotka), Estonija (-2,9 odstotka) in Latvija (-2,1 odstotka). Največjo rast so imele Hrvaška (+4,9 odstotka), Portugalska (+3,6 odstotka) in Danska (+3,5 odstotka). Slovenija je na mesečni ravni beležila 2,7-odstotno rast.

Na letni ravni pa so imele največje padce obsega industrijske proizvodnje Estonija (-5,4 odstotka), Nemčija (-5,3 odstotka) in Romunija (-5,2 odstotka). Največjo rast so imele Madžarska (+8,7 odstotka), Danska in Litva (v obeh +5,1 odstotka). V Sloveniji je narasla za pet odstotkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar