FinD - Novice - Kitajska odpravlja omejitve tujih nakupov delnic in obveznic
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.9.2019

Kitajska odpravlja omejitve tujih nakupov delnic in obveznic

Šanghaj, 10. septembra (STA) - Kitajska je danes odpravila omejitve za tuje institucije, ki želijo na Kitajskem kupiti delnice in obveznice. Državni regulator si prizadeva tudi za odpravo administrativnih licenc za tuje vlagatelje. Analitiki ukrep Kitajske vidijo v luči trgovinskega spora z ZDA in vse več znakov gospodarskega ohlajanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kitajske oblasti so ukrepe napovedale že spomladi. Trgovinska vojna, ki jo je sprožil ameriški predsednik Donald Trump in katere glavna posledica so višje carine na uvoz kitajskega blaga, je bila takrat že v polnem teku.

Kitajska je poleg odprave omejitev pri kupovanju delnic in obveznic med drugim napovedala zmanjšanje uvoznih dajatev za vozila in okrepitev varovanja intelektualne lastnine. Vse to je del zahtev Washingtona, ki Pekingu med drugim očita nepoštene trgovinske prakse in krajo intelektualne lastnine.

Ameriški in kitajski trgovinski pogajalci bodo za skupno pogajalsko mizo ponovno sedli oktobra v Washingtonu. Nov krog pogajanj bo sledil uvedbi novih carin, ki sta jih velesili ena za drugo uvedli s 1. septembrom.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar