FinD - Novice - V Leku odprli razvojne laboratorije, vredne 7,5 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.9.2019

V Leku odprli razvojne laboratorije, vredne 7,5 milijona evrov

Ljubljana, 09. septembra (STA) - V Leku so v razvojnem centru v Ljubljani danes slavnostno odprli nove razvojne laboratorije, vredne 7,5 milijona evrov. V njih bodo razvijali tudi zahtevne trdne in sterilne farmacevtske oblike za zdravljenje onkoloških obolenj, zaradi česar je po besedah direktorja razvojnega centra Matjaža Trška to odprtje za Lek zelo pomemben korak.

Doslej je bilo delo na onkoloških zdravilih po njegovih besedah nekoliko omejeno, zdaj pa lahko razvijajo celoten portfelj teh zdravil.

Luka Peternel, vodja farmacevtskega razvoja v razvojnem centru, pa je pojasnil, da so v sklopu razširitve razvojnega centra "povečali že obstoječe zmogljivosti za razvoj trdnih farmacevtskih oblik, vključno z novimi analiznimi laboratoriji ter povečanjem laboratorijev za t.i. in vitro in vivo korelacijske študije".

Tršek je še pojasnil, da so "pripeljali tudi določene nove tehnologije ... Povečalo se je število sodelavcev, znatno pa so se povečala tudi sredstva za razvoj". Število zaposlenih v razvojnem centru je namreč od leta 2015 zraslo za okoli 20 odstotkov na več kot 330 sodelavcev.

Po njegovih besedah ob tem postavljajo tudi prvi popolnoma avtomatizirani analitski laboratorij. "To bo prvi tovrstni laboratorij v Sandozu in tudi Novartisu," je poudaril in dodal, da bo predvidoma zaključen do konca leta.

Hkrati se z odprtjem novih laboratorijev zaključuje cikel investicij v nove zmožnosti in kapacitete, ki utrjuje položaj ljubljanskega razvojnega centra znotraj celotne globalne mreže razvoja: "Že sedaj smo največji razvojni center znotraj Sandoza, s tem pa svoje mesto še utrjujemo," je poudaril.

Po navedbah Leka je razvojni center Slovenija vodilni Sandozov razvojni center za razvoj tehnološko zahtevnih izdelkov za najpomembnejše trge Evrope, ZDA, Kanade in Japonske ter hitrorastoče trge Brazilije, Rusije, Mehike in Kitajske.

V razvojnem centru Slovenija, kjer poteka četrtina vseh globalnih razvojnih projektov Sandoza, so v zadnjih štirih letih razvili in lansirali več kot 100 novih izdelkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar