FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.9.2019

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 06. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Na sejmu elektronike IFA, ki v Berlinu poteka od danes do srede, se med drugim prvič na novem in večjem združenem razstavnem prostoru skupaj predstavljajo tri globalne blagovne znamke skupine Hisense: Hisense, Gorenje in Asko. Kot so danes sporočili iz Gorenja, so letos pritegnili tudi pozornost organizatorja, ki je njihovo razstavišče kot izstopajoče na področju pametne kuhinje uvrstil na uradni IFA Tour - vsakodnevni vodeni ogled najbolj zanimivih dosežkov, ki so jih izbrali izmed letošnjih več kot 1800 razstavljalcev iz več kot 100 držav.

Mali delničarji so prek Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) na specializirano državno tožilstvo vložili 88 premoženjsko-pravnih zahtevkov zaradi škode, ki naj bi bila povzročena z domnevnim kaznivim dejanjem zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, česar so s strani Nacionalnega preiskovalnega urada osumljeni nekdanji člani Sveta Banke Slovenije. Delničarji zahtevajo plačilo ustrezne odškodnine izbrisanim/razlaščenim imetnikom delnic in podrejenih obveznic šestih slovenskih bank, so sporočili iz VZMD. Če bo kazensko sodišče obsojencem naložilo povrnitev škode, povzročene s kaznivim dejanjem, bo to lahko, kot so spomnili, storilo le v dobro tistih razlaščenih vlagateljev, ki so premoženjsko-pravni zahtevek pravočasno vložili.

Mestna občina Nova Gorica je objavila razpisa, ki sta namenjena mikro in malim podjetjem z do 20 zaposlenimi. Občina bo podjetnikom sofinancirala nabavo opreme za vzpostavitev novega proizvodnega obrata, sredstva pa so namenjena tudi tistim, ki bodo temeljito obnavljali proizvodni proces oz. širili dejavnost. Mestna občina tudi letos spodbuja promocijske aktivnosti mikro in malih podjetij na sejmih doma in v tujini. Skupna vrednost razpisanih sredstev znaša dobrih 200.000 evrov, prijave na oba razpisa so mogoče do vključno 7. oktobra, so danes sporočili iz mestne občine.

Družba OMV Slovenija je v Mariboru danes uradno odprla svoj 108. bencinski servis. Zavodu Varna pot so ob odprtju predali donacijo v višini 3000 evrov, ki bo namenjena organizaciji preventivno-izobraževalnih programov varne mobilnosti za otroke in mladostnike na območju Maribora, so sporočili iz družbe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar