FinD - Novice - Adria Airways zaradi odškodnine odpovedala let na Dunaj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.9.2019

Adria Airways zaradi odškodnine odpovedala let na Dunaj

Ljubljana/Dunaj, 06. septembra (STA) - Letalski prevoznik Adria Airways je v četrtek odpovedal leta na in z Dunaja, potem ko se je na dunajskem letališču Swechat, na izhodu, kamor bi moralo prileteti letalo iz Ljubljane, pojavil sodni izvršitelj in zagrozil z zaplembo letala, če posadka ne bo poplačala Adrijinega dolga. Gre za 250 evrov odškodnine avstrijskemu državljanu.

Kot je poročal portal Austrian Wings Info, gre za dolg do avstrijskega državljana, ki je leta 2017 pri Adrii rezerviral let z grške Kefalonije v Gradec, a je bil ta odpovedan. Ker mu slovenski letalski prevoznik ni plačal 250 evrov odškodnine, se je potnik obrnil za organizacijo za zaščito pravic letalskih potnikov Fairplane. Ta je Adrio večkrat pozvala k poplačilu dolga, a ker ni bilo odziva, se je na koncu obrnila na sodišče, ki je odločilo v prid potniku.

Ker Adria tudi po tem ni poplačala zneska in nastalih sodnih stroškov, je tako v četrtek plačilo želel zagotoviti sodni izvršitelj v spremstvu policije in odvetnika. Ta je napovedal, da bo poplačilo terjal od posadke oz. se poplačal iz Adriine gotovine ali premoženja na krovu, sicer bi letalo zasegel.

Po pisanju omenjenega avstrijskega portala sicer občasno v letalstvu pride tudi do takih primerov, a so zelo redki. Fairplane tako poroča, da je pri njih takšnih le 0,5 odstotka vseh takšnih primerov.

Je pa Adria nato načrtovani let na Dunaj odpovedala, tako kot tudi povratni večerni let iz avstrijske prestolnice. Kot poročata portal Siol in Finance, so nato potnike z Dunaja v Ljubljano prepeljali z avtobusom.

Letalo, s katerimi bi morali potniki iz Ljubljane leteti na Dunaj, sicer po pisanju Siola ni v lasti Adrie. Zaradi tehničnih težav v lastni floti ga je Adria pred dnevi najela od nemškega podjetja WDL Aviation. V tem podjetju naj bi tudi sprejeli odločitev, da ne bodo izvedli leta. Danes zjutraj je po navedbah portala proti Dunaju poletelo drugo letalo Adrie.

Ali so vmes že poravnali dolg, ni znano, z vprašanji se je na prevoznika obrnila tudi STA.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar