FinD - Novice - Razprava odbora o študentskem delu prestavljena, koalicija in Levica še neusklajeni
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.9.2019

Razprava odbora o študentskem delu prestavljena, koalicija in Levica še neusklajeni

Ljubljana, 06. septembra (STA) - Nujno sejo odbora DZ za finance, na kateri bi danes obravnavali predlog Levice za boljše plačilo dela študentov, so odpovedali. Zaradi nadaljnjega usklajevanja so sejo preložili na oktober, so navedli v Levici. Po neuradnih informacijah so se s koalicijo dogovorili, da bo predlog sprememb pred obravnavo DZ obravnaval Ekonomsko-socialni svet.

Levica z novelo zakona za uravnoteženje javnih financ predlaga izboljšanje plačila študentskega dela. Delavcem študentom želijo zagotoviti čimprejšnji dvig minimalne urne postavke na pet evrov neto, uvedbo usklajevanja z rastjo minimalne plače in priznanje pravice do dodatka za delo ponoči, ob nedeljah in dela prostih dnevih.

Levica je novelo zakona v parlamentarni postopek vložila 2. julija, z željo, da se predlog obravnava že na septembrski seji. Zahtevala je tudi nujno sejo odbora za finance, ki je bila sklicana za danes. A bodo predlog imeli na mizi očitno šele oktobra.

V stranki so pred nekaj dnevi poudarili pričakovanje, da bo predlog podprla tudi koalicija. Spremembe namreč predvideva sporazum o sodelovanju Levice z vlado, zato je v zadnjem tednu s koalicijskimi partnerji potekalo tudi usklajevanje. A koalicija predloga Levice ne podpira v celoti.

Kje se razhajajo, v Levici niso razkrili. Iz koalicije pa je slišati, da so se približali glede zvišanja minimalne bruto urne postavke, glede dodatkov pa ne.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar