FinD - Novice - 2TDK in SŽ-Infrastruktura podpisala pogodbo o upravljanju drugega tira
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.9.2019

2TDK in SŽ-Infrastruktura podpisala pogodbo o upravljanju drugega tira

Družbi 2TDK in SŽ-Infrastruktura sta minuli petek podpisali pogodbo o upravljanju javne železniške infrastrukture drugega tira na odseku Divača-Koper. Namen pogodbe je zagotoviti optimalno upravljanje proge po njeni izgradnji in progo ustrezno vključiti v celoten sistem upravljanja javne železniške infrastrukture.

Kot so danes sporočili iz projektnega podjetja 2TDK, so pogodbo na podlagi zakona o drugem tiru in uredbe o koncesiji za gradnjo in gospodarjenje z drugim tirom podpisali generalni direktor in direktor 2TDK Dušan Zorko in Marko Brezigar ter direktor SŽ-Infrastruktura Matjaž Kranjc.

Pogodba ureja plačilo povečane uporabnine in druge naloge ter pravice in obveznosti obeh družb, s katerimi se bo zagotovila dosegljivost drugega tira, razmejila odgovornost med 2TDK kot naročnikom in SŽ-Infrastrukturo kot izvajalcem storitev ter druge medsebojne pravice in obveznosti v zvezi z upravljanjem drugega tira.

Projekt gradnje drugega tira sicer že teče. Gradnja dostopnih cest do trase se je že začela, finančna konstrukcija je zaprta, zapleta pa se pri iskanju izvajalcev del, kjer se je vnel boj z gradbinci za sodelovanje pri projektu. Razpis za galerijo Glinščica je bil razveljavljen, 2TDK pa je zaradi suma ponarejanja reference celo naznanil sum kaznivega dejanja.

Ljubljana, 05. septembra (STA)
Foto: STA

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar