FinD - Novice - Programu izmenjave študentov iz ljubljanske univerze evropska sredstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.9.2019

Programu izmenjave študentov iz ljubljanske univerze evropska sredstva

Ljubljana, 03. septembra (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in Kohezijski sklad sta sprejela odločitev o finančni podpori programu Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2019, ki ga izvaja Univerza v Ljubljani. Program bo tako prejel 650.800 evrov, od katerih bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma 520.640 evrov.

Namen programa je izboljšati udeležbo slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na izmenjavah v tujini in posledično povečati učinek mobilnosti in pridobivanje novih kompetenc za potrebe trga dela.

Na univerzi pričakujejo, da bodo študenti poleg pridobivanja novih kompetenc in strokovnega znanja preko programa izboljšali znanje jezika, spoznali delo v drugačnem okolju, se naučili prilagajati in sodelovati ter s tem postati bolj samostojni in samozavestni. Izkušnja v tujini naj bi tudi izboljšala njihovo konkurenčnost na trgu delovne sile po končanem študiju, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar