FinD - Novice - Thermana Laško v prvi polovici leta z rastjo prihodkov in dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.9.2019

Thermana Laško v prvi polovici leta z rastjo prihodkov in dobička

Laško, 01. septembra (STA) - Thermana Laško, ki je od leta 2014 v procesu finančnega prestrukturiranja, je v prvi polovici leta ustvarila dobrih 11 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti polletni dobiček je porasel za 56 odstotkov na 1,1 milijona evrov, so za STA povedali v družbi.

Družba sicer, kot poudarjajo v Thermani Laško, vseskozi izpolnjuje vse pogoje, postavljene v načrtu finančnega prestrukturiranja. Ta podjetje po uspešno prestani prisilni poravnavi zavezuje do leta 2023. Tako so bili polletni čisti prihodi od prodaje tri odstotke nad načrtom finančnega prestrukturiranja, medtem ko je čisti dobiček načrtovanega presegel za 43 odstotkov.

"Z doseženimi rezultati v prvem poletju Thermana dosega cilje, začrtane v načrtu finančnega prestrukturiranja. Glede na uspešno poletno sezono in napovedi do konca leta ocenjujemo, da bomo leto 2019 zaključili uspešno," so navedli v Thermani, ki je še vedno v večinski lasti Družbe za upravljanje terjatev bank.

V Thermani so junija končali prvo fazo celovite prenovo Zdravilišča Laško, s katero bodo v naslednjih letih pridobili sodoben Center za zdravje in dobro počutje in nadgradili ponudbo zdravstvenih programov.

V tej fazi, ki se je pričela januarja letos, so uredili masažno-terapevtski center v pritličju na območju nekdanjih savn. Pridobili so prostore za izvajanje masaž, termo oblog, fitnes, manjši terapevtski bazen z dvižnim dnom za izvajanje individualnih terapij ter terapij v manjših skupinah, solno sobo ter prostore za nego obraza in telesa.

V drugi fazi bodo obnovili celoten kopališki del ter uredili manjši savna center. V letih 2020 in 2021 sledi še tretja faza, ki bo obsegala prenovo terapevtskega dela v prvem nadstropju zdravilišča.

Zdravilišče v Laškem sicer letos praznuje 165 let obstoja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar