FinD - Novice - Novembra omogočeno poslovanje slovenskih podjetij prek Amazon Europe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.8.2019

Novembra omogočeno poslovanje slovenskih podjetij prek Amazon Europe

Ljubljana, 29. avgusta (STA) - Slovenska podjetja bodo lahko začela prek spletne trgovine Amazon Europe poslovati predvidoma sredi novembra, so danes sporočili z gospodarskega ministrstva. Amazon je namreč že vzpostavil potrebne tehnične rešitve za zagon poslovanja, v polnosti pa bodo te zaživele novembra.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je lani intenzivno sodelovalo s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem čim prej omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe. V začetku aprila so napovedali, da bo poslovanje omogočeno kmalu, danes pa, da je začetek poslovanja napovedan za letošnji november.

Amazon je že spomladi izrazil pričakovanje, da bodo vse potrebne tehnične rešitve za začetek poslovanja s slovenskimi podjetji urejene v tretjem letošnjem četrtletju, s čimer bo omogočeno poslovanje.

"Zadnja informacija s strani Amazona je, da so v tem času bile implementirane potrebne tehnične rešitve, da je trenutno v teku testiranje v t.i. 'weblabu' in da pričakujejo, da bo rešitev v polnem zagonu nekje v sredini novembra," so še navedli na ministrstvu, ki je Amazon pozvalo k čimprejšnji sprostitvi poslovanja za slovenska podjetja in k rednemu seznanjanju v zvezi s tem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar