FinD - Novice - Julija na mesečni ravni padec proizvodnje elektrike
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.8.2019

Julija na mesečni ravni padec proizvodnje elektrike

Ljubljana, 26. avgusta (STA) - Proizvodnja električne energije se je julija v primerjavi s prejšnjim mesecem zmanjšala za pet odstotkov, poraba pa se je povečala za dva odstotka. Na letni ravni je bila neto proizvodnja električne energije v Sloveniji višja za sedem odstotkov, kažejo podatki statističnega urada.

Neto proizvodnja električne energije je junija dosegla 1347 gigavatnih ur (GWh), poraba pa 1183 GWh. Slovenija je julija uvozila 761 GWh, izvozila pa 900 GWh električne energije.

V primerjavi z junijem je proizvodnja v hidroelektrarnah upadla za 39 odstotka, v termoelektrarnah je bila večja za 42 odstotkov, v Nuklearni elektrarni Krško pa je narasla za dva odstotka. Večji proizvodnji termoelektrične energije je sledila tudi večja poraba goriv v termoelektrarnah, ki se je povečala za 47 odstotkov.

Statistični urad je sedmi mesec v letu zaznal porast oskrbe pri vseh energentih, razen pri črnem premogu in antracitu ter pri motornem bencinu. Oskrbi pri teh dveh spremljanih kategorijah sta se v primerjavi s prejšnjim mesecem zmanjšali za 11 oz. za dva odstotka.

Oskrba z rjavim premogom in lignitom se je povečala za 43 odstotkov, s koksom za 22 odstotkov, utekočinjenim naftnim plinom za devet odstotkov, dizelskim gorivom za sedem odstotkov, petrolejskim gorivom za reaktivne motorje za šest odstotkov in drugimi naftnimi proizvodi za šest odstotkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar