FinD - Novice - Od danes v prodaji enotne subvencionirane vozovnice IJPP za dijake in študente
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.8.2019

Od danes v prodaji enotne subvencionirane vozovnice IJPP za dijake in študente

Ljubljana, 21. avgusta (STA) - Železniški in avtobusni prevozniki danes začenjajo prodajo subvencioniranih enotnih vozovnic IJPP za dijake in študente, ki bodo veljale za prihajajoče šolsko leto. Mnogi prevozniki so zato za naslednje dni okrepili svoje ekipe in prilagodili delo. Pogoji nakupa in cene vozovnic se sicer od lanskega leta niso spremenili.

Mesečna enotna vozovnica za 10 voženj sicer stane 20 evrov, letna za dijake 150 evrov, za študente pa 135 evrov. Mesečno doplačilo za ljubljanski mestni promet za 10 voženj znaša 10 evrov, letno doplačilo za dijake 100 evrov, za študente pa 90 evrov.

Študentje in dijaki, ki na izobraževanje potujejo iz od 60 do 90 kilometrov oddaljenih krajev, bodo za 10 voženj z enotno vozovnico odšteli 35 evrov, za letno vozovnico dijaki 300 evrov, študentje pa 270 evrov. Doplačilo za 10 voženj z mestnim prometom v Mariboru znaša pet evrov, na Jesenicah pa 15 evrov. Za letni prevoz z mestnim prometom bodo morali dijaki v Mariboru odšteti 50 evrov, študentje 45 evrov, na Jesenicah pa dijaki 150 evrov, študentje pa 135 evrov.

Dijaki, ki se prvič vpisujejo v program srednješolskega izobraževanja in še nimajo elektronske kartice IJPP ali urbane, lahko z digitalnim potrdilom na spletni strani eUprave izpolnijo vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. V predal moja eUprava bodo pozneje dijaki prejeli potrdilo o odobritvi vloge, ki ga natisnejo in z njim obiščejo prevoznika. Tam jim bodo lahko izdali elektronsko kartico IJPP z izbranim dobroimetjem. Vlogo lahko tudi natisnejo in izpolnijo ročno.

Za podaljšanje vloge za novo šolsko leto je treba izpolniti vlogo za podaljšanje subvencionirane vozovnice. Tudi to vlogo lahko študentje in dijaki natisnejo in izpolnijo ročno. Z natisnjeno vlogo in napisano številko vloge pri prevozniku z doplačilom podaljšajo veljavnost kartice IJPP za novo šolsko leto.

Kot pravijo na Avtobusni postaji Ljubljana, bodo za prodajo subvencioniranih vozovnic namenili več blagajn, ki bodo odprte vsak dan. Najbolj obremenjena bo po pričakovanjih glavna avtobusna postaja v Ljubljani, kjer pa zaradi optimizacije procesov dela ne pričakujejo čakalnih vrst, so sporočili.

Na Slovenskih železnicah, kjer so s predprodajo subvencioniranih vozovnic za dijake prav tako začeli že danes, pričakujejo, da da bo vlak kot prevoz v šolo uporabljalo okoli 10.000 mladih. Na prodajnih mestih potniškega prometa so zato že okrepili prodajne ekipe, ki mladim svetujejo in pomagajo pri pridobitvi subvencioniranih vozovnic IJPP. Mladim pri tem predlagajo, naj si vozovnico uredijo čim prej ter se s tem izognejo morebitni gneči na prvi šolski dan.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar