FinD - Novice - Bazno vzdrževanje za Adrio Airways bosta prevzela TAM in Atitech
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.8.2019

Bazno vzdrževanje za Adrio Airways bosta prevzela TAM in Atitech

Brnik, 20. avgusta (STA) - Bazno vzdrževanje letal Adrie Airways bosta prevzeli švedska družba TAM in italijanski Atitech; prva bo vzdrževala letala Saab2000, druga pa Airbusova letala. Medtem pa je danska družba Northern Aerotech pridobila dovoljenja za linijsko vzdrževanje letal, s katerim bo začela v četrtek, so za STA pojasnili v letalskem prevozniku.

Do konca avgusta bo sicer linijsko in bazno vzdrževanje letal za letalskega prevoznika opravljala Adria Tehnika, s katero pa na Adrii Airways niso več zadovoljni. Po izteku preteku pogodbe bo linijsko vzdrževanje prevzela družba Northern Aerotech, ki bo dela opravljala na matičnih Adriinih letališčih v Ljubljani in Luganu v švicarskem kantonu Ticino.

"Northern Aerotech je od pristojnih organov pridobila vsa potrebna dovoljenja in bo, skladno z dogovorom, v četrtek začela z vzdrževalnimi deli," so pojasnili v družbi.

Švedska družba Täby Air Maintenance oz. TAM, ustanovljena leta 1989, je po navedbah z njihove spletne strani specializirana za vzdrževanje letal, popravila, modifikacije in podporo. Atitech s sedežem v Neaplju pa je italijanska družba, ki med drugim od 70. let prejšnjega stoletja vzdržuje letala Alitalie.

Adria Airways, ki je od leta 2016 v lasti družbe AA International Aviation Holding oz. posredno v pretežni lasti nemškega sklada 4K Investments, sicer še vedno išče strateškega partnerja, s pomočjo katerega bi se lahko rešila finančnih težav. Kot so pojasnili danes, se še vedno pogajajo s potencialnim partnerjem, vendar pa zaradi zaščite poslovnih interesov odprtih pogajanj ne morejo komentirati.

Še vedno pa tudi niso znani lanski poslovni rezultati. Direktor družbe Holger Kowarsch je aprila v pogovoru za STA pojasnil, da bo izguba dosegla dvomestno številko v milijonih evrov. Na izgubo so po njegovih besedah vplivali stroški za odškodnine zaradi zamud in odpovedi letov, višje cene goriva, težave s kadri ter počasen prevzem in uvedba Saabovih letal tipa 2000, zaradi česar so imeli dodatne stroške s kratkoročnim najemanjem letal od drugih letalskih družb.

Družba ima sicer po poročanju medijev težave tudi z zaposlenimi. Kot je danes pisal Siol, so s stavko zagrozili piloti, ki zahtevajo občutno izboljšanje delovnih razmer, Finance pa so poročale, da zaposleni v Adrii Airways minuli teden spet niso dobili pravočasno nakazanih plač. V Adrii Airways so takšne navedbe zavrnili. "Družba je plačo v celoti obračunala in izplačala vsem zaposlenim," so poudarili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar