FinD - Novice - Gradbeništvo v območju evra junija na mesečni ravni stagniralo, v Sloveniji največji padec
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.8.2019

Gradbeništvo v območju evra junija na mesečni ravni stagniralo, v Sloveniji največji padec

Ljubljana, 20. avgusta (STA) - Obseg gradbenih del v območju z evrom je junija v primerjavi z majem ostal nespremenjen, v EU se je zmanjšal za 0,3 odstotka. Glede na julij lani je v območju z evrom porasel za en odstotek, v EU pa za 0,6 odstotka. Slovenija je na mesečni ravni beležila največji padec, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat.

Maja je obseg del na mesečni ravni v območju z evrom upadel za 0,5 odstotka, v EU pa za 0,4 odstotka.

Junija se je na mesečni ravni v območju z evrom obseg del na stavbah zmanjšal za 0,5 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa se je povečal za 0,3 odstotka. V EU je obseg del na stavbah upadel za 0,2 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 0,5 odstotka.

Med članicami, za katere so bili na voljo podatki, je največji padec na mesečni ravni zabeležila Slovenija (-6,7 odstotka), sledili sta Romunija (-2,8 odstotka) in Portugalska (-1,4 odstotka). Največjo rast so imeli na Madžarskem (+1,7 odstotka), v Franciji (+1,2 odstotka) in na Češkem (+1,0 odstotka).

Na letni ravni, glede na junij lani, je v območju z evrom obseg del na stavbah porasel za 1,5 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih za 0,8 odstotka. V EU se je obseg del na stavbah povečal za 0,5 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 1,4 odstotka.

Najvišjo rast so imele Romunija (+23,3 odstotka), Madžarska (+20,2 odstotka) in Slovenija (+5,5 odstotka). Padec so beležile Slovaška (-2,1 odstotka), Velika Britanija (-2,0 odstotka), Švedska (-0,9 odstotka) in Belgija (-0,3 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar