FinD - Novice - Opec+ proizvodnjo nafte julija zmanjšal krepko bolj od dogovora
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.8.2019

Opec+ proizvodnjo nafte julija zmanjšal krepko bolj od dogovora

Moskva, 16. avgusta (STA) - Skupina Opec+, ki jo ob članicah Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) sestavljajo še druge velike proizvajalke nafte z Rusijo na čelu, je julija proizvodnjo nafte zmanjšala za 1,173 milijona sodov dnevno. To je precej več od količine 812.000 sodov dnevno, določene v julijskem dogovoru o nadaljnjih omejitvah črpanja.

Države, združene v Opec+, so tako minuli mesec proizvedle 29,6 milijona 159-litrskih sodov nafte dnevno, kar je 246 sodov manj kot junija, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Opec+, ki ga sestavlja 24 držav, med drugim Rusija, Kazahstan, Malezija in Mehika, je v začetku julija sprejel odločitev, da podaljša omejen obseg proizvodnje nafte za devet mesecev. Kvote so ostale nespremenjene.

Poleg tega je Opec+ tedaj uradno potrdil tudi novo listino o sodelovanju, ki določa strukturo za tehnična srečanja, srečanja ministrov in za redne vrhove.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v septembru je treba trenutno odšteti 54,74 dolarja, za oktobrske terminske pogodbe za nafto vrste brent pa 68,65 dolarja. V zadnjega pol leta so bile cene najnižje sredi junija, torej tik pred sestankom Opec+. Cena za zahodnoteksaško nafto se je tedaj gibala na ravni 51 dolarjev za sod, za nafto vrste brent pa na ravni 60 evrov za sod.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar