FinD - Novice - Cene nafte pridobile
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.8.2019

Cene nafte pridobile

Singapur, 16. avgusta (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju zvišale. Trgovce s črnim zlatom so spodbudile nedavne napovedi ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da so ZDA zainteresirane za hitro reševanje trgovinskega konflikta med ZDA in Kitajsko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v septembru je bilo treba v zgodnjem trgovanju odšteti 55,35 dolarja, kar je 88 centov več kot ob koncu torkovega trgovanja. Za 80 centov so se podražile tudi oktobrske terminske pogodbe za nafto vrste brent, tako da so bile pri 59,03 dolarja.

Trump je po navedbah dpa v četrtek jasno povedal, da si obe strani, ZDA in Kitajska, želita nekaj narediti in prekiniti spor.

Kitajska je sicer v četrtek uradno napovedala, da bo, če bodo ZDA uvedle dodatne carine na 300 milijard dolarjev kitajskega uvoza, izvedla "nujne protiukrepe". Uvedba carin bi pomenila kršitev dogovorov, sprejetih med voditeljema držav na srečanju G20 v Argentini in na Japonskem, je v četrtek sporočilo kitajsko finančno ministrstvo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar