FinD - Novice - Peking uradno napovedal protiukrepe v primeru dodatnih ameriških carin
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.8.2019

Peking uradno napovedal protiukrepe v primeru dodatnih ameriških carin

Peking, 15. avgusta (STA) - Kitajska bo sprejela "nujne protiukrepe", če bodo ZDA uvedle dodatne carine na 300 milijard dolarjev kitajskega uvoza, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes objavilo kitajsko finančno ministrstvo.

Uvedba 10-odstotnih carin na za 300 milijard dolarjev kitajskih izdelkov bi pomenila kršitev dogovorov, sprejetih med voditeljema držav na srečanju G20 v Argentini in na Japonskem, je po navedbah dpa zapisalo ministrstvo.

Ameriški predsednik Donald Trump je v začetku meseca napovedal, da bodo ZDA s 1. septembrom uvedle dodatne 10-odstotne carine še na preostalih 300 milijard dolarjev uvoza iz Kitajske, kar ne vključuje za 250 milijard dolarjev uvoza, ki je že ocarinjeno s 25 odstotki. Trump je nato minuli teden sporočil, da bodo ZDA uvedbo dodatnih carin na določene izdelke, ki predstavljajo okoli 60 odstotkov omenjenega obsega izdelkov, preložile na 15. december. Nekatere izdelke pa da bodo izvzeli.

Trump je v sredo sicer Kitajski predlagal, naj še pred sklenitvijo trgovinskega sporazuma z ZDA reši krizo v Hongkongu. Ob tem je na družbenem omrežju Twitter še namignil, da bi se lahko za rešitev politične krize v Hongkongu sešel s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar